Το νερό στο Πήλιο – Κάραβος

1538-portaria-karabos-larger
“Το νερό είναι ένα στοιχείο ελεύτερο, γεμάτο σβελτάδα, ορμή και φωνές θριαμβευτικές. Εδώ στο Πήλιο θα το βρείτε να χοχλακίζει, να χορεύει και να αλαλάζει…. Το νερό τραγουδά δυνατά, σπάνει σε χίλιες μύριες ψιχάλες, χρωματιστές στον ήλιο, στήνει πρόχειρα μικροσκοπικά ουράνια τόξα που κυματίζουν…. Και μιά χλωρή λιγερή βέργα με πράσινη φούντα, που μόλις άρχισε να φυλλουρίζερι ολόχλωρη και κρέμασε τη γιρλάντα της πάνω από το μικρό καταράχτη, γαργαλιέται απ’ αυτό το αδιάκοπο άγγιγμα του τρεχάμενου νερού, σκιρτά και τινάζεται αδιάκοπα. Θέλει τάχα να ξεκολλήσει την ρίζα της, να φύγει απ΄αυτό το ηδονικό, το εκνευριστικό παιχνίδι”.

Το κείμενο είναι από το βιβλίο “Απ’ την Ελλάδα” το κεφάλαιο “Οι φωνές των νερών” του Σ. Μυριβήλη.
——————————
Ο Κάραβος είναι ένας μικρός καταράκτης στην Πορταριά λίγο πιό πάνω από το σημερινό πάρκινγκ. Το καρτ ποστάλ είναι του Στουρνάρα (νομιζω).

Ας είναι καλά ο Κ. Ακρίβoς και το βιβλίο του “Βόλος – Μια πόλη στην Λογοτεχνεία”, που έπεσε στα χέρια μου σ’ ένα από τα ταξείδια μου στην πατρίδα, και με έβαλε σέ ένα άλλο ταξείδι νόστου, πρώτα ψάχνωντας και διαβάζωντας μερικά από τα βιβλία που απάνθησε και μετά συγκεντρώνοντας όλες αυτές τις παλαιές φωτογραφίες, άλλες που είχα από καιρό και άλλες που βρήκα πρόσφατα…

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s