Άλλη μια σπάνια φωτογραφία του Αναύρου 1926-30

Άναυρος - Αρχείο Νάσου Παπανικολάου (1926-1930)

Άναυρος – Αρχείο Νάσου Παπανικολάου (1926-1930)

Μοναδική φωτογραφία της περιοχής του Αναύρου από την εποχή γύρω στο 1930. Φαίνονται οι γραμμές του τραίνου να συγκλίνουν με την προέκταση της … Πολυμέρη (?). Δεξαά και λίγο πίσω από το μεσαίο σπίτι φαίνεται η γέφυρα του τραίνου πάνω από τον χείμαρο.
Η φωτογραφία πρέπει να έχει τραβηχτεί από την περιοχή του λατομείου της Γορίτσας. Η ομάδα των γυναικών με τα ζώα που βαδίζει προς την πόλη μου θύμησε μια συνέντευξη μιας ηλικιωμένης Προμυριώτισσας που έλεγε: “Tα χρόνια εκείνα για να ταξιδέψουμε ως το Βόλο πεζοπορούσαμε γιατί μέσο συγκοινωνίας δεν υπήρχε. Μαζευόμασταν μερικοί Προμυριώτες, ξεκινούσαμε το πρωί και φθάναμε στο Βόλο νύχτα. Την επαύριο αφού ψωνίζαμε, επιστρέφαμε πάλι με τα πόδια!”…

________________
Και η φωτογραφία αυτή προέρχεται από το αρχείο του Νάσου (Αθανασίου) Παπανικολάου που υπηρέτησε ως πρωτοδίκης στο Βόλο την περίοδο 1926-1930. Ήταν αδερφός του Γεωργίου Παπανικολάου γνωστού για το περίφημο παπ-τεστ (Δείτε http://www.dr-pap.com/ ). Η εγγονή του, Γιούλη Κόκκορη παραχώρησε ευγενικά τις φωτογραφίες του αρχείου για να αναρτηθούν εδώ. Την ευχαριστώ θερμά! ΑΖ.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s