Μουσείο Θεόφιλου – Κυριακές και αργίες κλειστόν;

220c08548cac211cc7db219bb52f46cf_XL[1]

Αν την Κυριακή ανεβείτε προς την Ανακασιά και θέλετε να δείτε τα έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου στην οικία Κοντού, φίλοι από την περιοχή μου λένε πως ατυχήσατε γιατί το Μουσείο θα είναι κλειστό.   

Η οργή και η απογοήτευση είναι έκδηλη στα λόγια του φίλου που μού είπε αυτολεξεί: “Τι κράτος και τι κοινωνία είμαστε που δεν μπορούμε να κρατήσουμε προσβάσιμο ένα απο τα σπουδαιότερα κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς… Εξανίσταμαι.  Θα ρωτήσω αλλά η απάντηση είναι μάλλον: δεν υπάρχει προσωπικό! Θα μπορούσε να υπάρχει προσφορά εθελοντικά, αλλά προφανώς δεν γίνεται αποδεκτή απο την “κείμενη νομοθεσία”. Απογοήτευση πλήρης …”

Δεν νομίζω πως χρειάζεται πολλά για να καταλάβει κανείς την σημασία αυτής της κατάστασης για τον τουρισμό και για την εικόνα που παρουσιάζεται στους επισκέπτες, ντόπιους και τουρίστες, αλλά και για την αμφισβήτηση της ικανότητάς μας να διαχειριστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.   Χίλιες λύσεις υπάρχουν αν θέλουμε ακόμα και στις πιό  δύσκολες καταστάσεις, όπως η σημερινή. Δεν φτάνει να είμαστε γεννημένοι σε ένα ευλογημένο τόπο. Πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε μια τέτοια βαριά πολιτιστική κληρονομιά.

ΣΗΜ. Η φωτογραφεία είναι από το http://8dim-volou.mag.sch.gr/grhtml/citygr.html

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s