387. “Ο Βόλος από τον Άνω Βόλο” (Α. Αγγελόπουλος ~1930)

apopsi-tou-volou-apo-ton-agio-georgio-LARGE-ED
Είναι μερικά έργα ζωγραφικής με θέμα την περιοχή που έπρεπε όλοι οι βολιώτες να τα ξέρουμε. Είναι με άλλα λόγια, κλασσικά! Ένα από αυτά είναι ο πίνακας αυτός. Προϊόν μάλλον της νεαρής ηλικίας του ζωγράφου, αυτός ο πίνακας μ΄αρέσει ιδιαίτερα γιατί φτάνει στον ρεαλισμό με αδρές πινελιές και εξυπνες χρωματικές επιλογές.

Μπορείτε να χαρείτε το πίνακα αυτό καθώς και άλλα έργα του Αγγελόπουλου και άλλων ζωγράφων στην έκθεση «…Η πόλις θα σε ακολουθεί…» στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο – αφιέρωμα του Δήμου Βόλου για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του Καβάφη, με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών της Αιγύπτου της εποχής του Αλεξανδρινού ποιητή, αρχεία και φωτογραφικό υλικό Πηλιορειτών της Αιγύπτου της ίδιας εποχής, καθώς και έργα σύγχρονων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από το έργο του. Η έκθεση μαθαίνω ότι θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο.

Το έργο αυτό ανήκει στο “Μουσείου Αλέξανδρου Κ.Δάμτσα”, του Δήμου Βόλου, που δημιουργήθηκε από τη δωρεά του Βολιώτη καπνεμπόρου που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και προσέφερε μεγάλο μέρος της συλλογής του (350 έργα περίπου) στο Δήμο Βόλου “…για την παιδεία των νέων…”, όπως χαρακτηριστικά είπε στην ομιλία του εγκαινίων, που έγιναν στις 18 Μαίου 1998, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s