Η παραλία από το Παλάς (τέλος δεκαετίας του 1920)

3000_001_Page_3-ED Μιάς και την έχω αυτή την φωτογραφία στα χέρια μου την μεγένθυνα όσο μπορούσα γιά αυτούς που τους αρέσει να “χάνονται” στις λεπτομέριες των παλαιών φωτογραφίών (δείτε την εδώ σε πλήρη μεγέθυνση http://tinyurl.com/l8wss7w ).

Βλέπουμε τον Παπαστράτο (1926), αλλά όχι τον Άγιο Κων/νο. Οι στύλοι φωτισμού μάλλον φύρδυν-μίγδην τοποθετημένοι στην μέση της παραλίας…Οι μεταλλικές δέστρες μαζεμένες στα δεξιά της εικόνας είναι έτοιμες προς τοποθέτηση. Τα κάρα, το άλογο του αγωγιάτη και άλλα πολλά. Τελευταία και ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι η κατάσταση του δρόμου που έιναι γεμάτος λακούβες. Εϊναι άραγε ακόμη χωματένιος ή κακής ποιότητας άσφαλτος; Πότε ασφαλτοστρώθηκε η παραλία; Αν ξέρει κάποιος ας μας πληροφορήσει.

ΥΓ. Είναι πιθανόν αυτή να είναι μία από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Στέφανος Στουρνάρας κοντά στο τέλος τους ζωής του (22/8/28) , όπως είναι επίσης πιθανόν να εκδώθηκε μετά το θάνατό του. Η κάρτα έχει ημερομηνία σημειωμένη στην πίσω πλευρά 30-12-1929, αλλά δεν έχει ταχυδρομηθεί.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s