647. 130+ χρόνια πριν

10923672_650269721765085_8481065040155305243_o[1]

Χρόνια πολλά για τους εορτάζοντες σήμερα και αύριο!…

“-… περί ώραν 11ην εγένετο εν τη αποβάθρα η ιερά τελετή της καταδύσεως του Σταυρού, μεθ΄ όλης της απαιτουμένης εκκλησιαστικής λαμπρότητος παρισταμένου ευλαβώς πλήθους λαού. Παρετηρήσαμεν ότι, οι παρευρεθέντες συμπολίται ημών βαρέως έφερον την έλλειψιν στρατιωτικής παρατάξεως, ήτις άλλοτε, και επί τουρκοκρατίας μάλιστα, εγένετο λίαν επισήμως προς τιμήν της πανηγυριζόμενης ημέρας. Ούτε καν εις λόχος στρατού δεν παρετάχθη εις την αποβάθραν, ούτε η μουσική συνώδευσεν τον στρατόν από της εκκλησίας αγγέλων επισήμως την κατάδυσιν του Σταυρού εις τα ύδατα…
– Το Πήλιον ολόκληρον πλέον εκαλύφθη υπό χιόνος και παρουσιάζει θέαμα μαγευτικόν εις τους οφθαλμούς. Ο καιρός είναι ψυχρός, συνεφώδης και υγρός. ¨Εχομεν υπέρ τας δέκα ημέρας να ίδωμεν τον Ήλιον”.

Αυτά έγραφε η “Φωνή του Λαού” τον Ιανουάριο του 1883, ένα χρόνο σχεδόν από την απελευθέρωση του Βόλου από τους Τούρκους. Παράπονα και χιόνι τότε, παράπονα και χιόνι τώρα ….

ΣΗΜ. Η κάρτα είναι πρίν το 1898 (η κάρτα έφερε γραματόσημμα του 1898). Και η ανορθογραφία βγάζει μάτι!….. Ως εκδότης φέρεται η “C&P Athens”. Από μια πρόσφατη δημοπρασία.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s