687. Άνοιξη στο Πήλιο

capture
Μπορεί οι βροχές να έχουν μπερδέψει τους Βολιώτες αλλά η άνοιξη έχει έρθει από καιρό. Και όπως λέει ο Μυριβήλης [1] “το Πήλιο είναι μία από τις προνομιακές μορφές της Ελλάδας, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη συγκίνιση και το ρίγος αυτής της ανήσυχης, της προγεννητικής, της προεφηβικής περιόδου (της Άνοιξης)…. Απο τα αμέτρητα φρουτόδεντρα, βρήκα ανθισμένα μονάχα τρία. Τις μυγδαλιές, τις βερικοκιές και τις κορομηλιές. Ρόδινες οι πρώτες,. Φορτωμένες κοκκινωπά μπουμπούκια οι δεύτερες. Κάτασπρες οι τελευταίες. Εϊναι η παρθενική πρωτοπορία της άνοιξης… Αργότερα θα πάρουν φωτιά οι ροδακινιές, και πριν βγάλουν τα κόκκινα φύλλα τους, θα φουντώσουν στα σκούρα κλωνιά τους οι ρόδινες φλόγες. Ύστερα οι κερασιές, οι βυσσινιές. Όμως όποιος δεν είδε πάνω στην άνθιση τους τις Πηλειορίτικες μηλιές, δεν μπορεί να πεί πως είδε καταπρόσωπο την άνοιξη, σ΄όλη της την παρθενική τρυφεράδα”.

ΣΗΜ. Η φωτογραφία είνα ιτου Δ. Λέτσιου από το λεύκωμα “Η Μακρινίτσα μέσα από το φακό του Δημήτρη Λέτσου”, Επιμέλεια Α. Χ. Κοντογιώργης, 2002, Εκδόσεις Αίολος υπό την αιγίδα της κοινότητας Μακρινίτσας.

[1] Σ. Μυριβήλη “Απ΄την Ελλάδα” (1954) και συγκεκριμένα το κεφάλαιο “Ανοιξη στο Πήλιο”. Διαβάστε όλο το κεφάλαιο εδώ: http://anolehonia.blogspot.gr/search/label/Άνοιξη

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s