830. Ξιφομαχία στον Άναυρο, με … ξύλινα σπαθιά (~1973)

12108727_848741508584571_3923188363088767750_n[1]
“Μας δώσανε ξύλινα σπαθιά για την Αργοναυτική εκστρατεία… Ακόμη γελάω με την προσφορά τους. Και αυτοί πίσω απο τις πλάτες μας φτιάχνανε το Τείχος… Ώσπου ήρθανε οι Ping Floyd και το γκρεμίσανε. Δεν πρόκειται να φύγουμε απο τον Κύκλωπα και την μάγισσα Κίρκη και τα νησιά της Κρίσης με αυτά τα σπαθιά. Πολλά ναυτάκια χαθήκανε στην διαδρομή.. Σε αυτούς αφιερώνω την φωτογραφία.” Αυτά έγραψε ένας καλός παλιός φίλος, όταν μας έστειλε την απίθανη αυτή φωτογραφία από μια εκδρομή με το δημοτικό σχολείιο στον Άναυρο γύρω στα 1973.

Σε ανάλογο μοτίβο ένα επεισόδιo από την ίδια εκδρομή. “Ένας συμμαθητής πλησιάζει το jukebox, ρίχνει δίφραγκο (?) και διαλέγει το χιτ της εποχής Μοσχολιού “Ασπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε καραβάκια….” Ωστόσο η χαρά γρήγορα θα κοπεί, διότι ο άγρυπνος οφθαλμός του δασκάλου “ος τα πανθ’ ορά” πέφτει πάνω του. Η αμαρτία είναι μεγάλη και η τιμωρία ανάλογη. Εκτός από το αναμενόμενο κήρυγμα, ο καημένος υποχρεώθηκε να γράψει 100 φορές τη φράση “ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟΣ”….

“Τhe Wall” σε έκδοση τρίτου δημοτικού, όπως είπες Νίκο… smile emoticon.

ΣΗΜ. Ευχαριστώ τον φίλο Νίκο Μάλλιο για την άδεια να την αναδημοσιεύσω εδώ. Την ιστορία μας υπενθύμισε η εξαίρετη φίλη Μ.Β.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s