835. Ιάσονος και Γαμβέτα.

12747294_854854364639952_4488621528122530713_o[1]
Λίγες μέρες πρίν με επισκέφτηκε ο πατέρας μου και του έδειξα αυτή την φωτογραφία. Τον ρώτησα αν γνωρίζει από ποιά ευρωπαϊκή πόλη είναι αυτή η φωτογραφία 🙂 Τον πείραζα προφανώς μιας και ξέρει ότι με ενδιαφέρουν μόνο οι φωτογραφίες της περιοχής μας. Είναι κομμάτι από κάρτ ποστάλ του Κώστα Στουρνάρα που σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στα χέρια μου. Ανυπομονούσα να την μοιραστώ μαζί σας…

Οι δύο ερωτήσεις του σημερινού κουίζ ήταν:
1) Που ακριβώς είναι αυτή η διασταύρωση;
Την σωστή απάντηση έδωσε η Ζωή Πολύζου ( (Y) μπράβο!) που αναγνώρισε το κτίριο Τσικρίκη. Σύμφωνα με το http://tinyurl.com/j8bwa6v , “το μέγαρο Τσικρίκη είναι διατηρητέο μνημείο χαρακτηρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως έργο τέχνης, που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία. Είναι έργο του Αρχιτέκτονα Αναστασίου Μεταξά (1863-1937) και παρουσιαζει αρζιτεκτπνικό και μορφολογικό ενδιαφέρον ως αξιόλογο δείγμα της εκλεκιστικής αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου. Το κτίριο σχεδιάστηκε ως κατοικία του δημάρχου Α. Γκλαβάνη . το 1955 αγοράστηκε από τον οφθαλμίατρο Τσικρίκη και χρησιμοποιήθηκε ως οφθαλμολογική κλινική και κατοικία της οικογένειας του. Στο ισόγειο του κτιρίου στεγάστηκε το γαλλικό προξενείο.”

2) Ποιό είναι το κτίριο στη μέση (λίγο θολό – με τα δύο αγάλματα.
Εδώ δεν υπάρχει καθααρή απάντηση. Το κτίριο αυτό νομίζαμε ότι είναι το τηλεγραφείο του Βόλου μιας και έτσι το είχαν αποκαλέσει σε μιά παλιά καρτ ποστάλ του βρετανικού στόλου http://tinyurl.com/zrgjsre . Υπάρχουν προσωπικές μαρτυρίες ότι στην δεκαετία του 50 το κτίριο πρέπει να στέγαζε την Ασφάλεια.

ΣΗΜ. Το κείμενο διορθώθηκε σύμφωνα με τη σχετική συζήτηση.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s