836. Ανθισμένες Αμυγδαλιές

12783610_855317944593594_1921294108139374956_o[1]
Τα Κανάλια μου θυμίζουν ανθισμένες αμυγδαλιές, έλεγα σε μιά παλιά ανάρτηση (http://tinyurl.com/gtjv4e4 ). Μου κάνει ιδιαίτερα εντύπωση πως αυτήν την οπτική πανδαισία την ξέρουν μόνο οι ντόπιοι… Oι Ιάπωνες κάνουν το Cherry Blossom (Ανθισμένες Κερασιές) σχεδόν θρησκευτική εορτή. Oι Αμερικάνοι το αντέγραψαν (δείτε εδώhttp://www.nationalcherryblossomfestival.org/ ) . Οι Αμερικάνοι έχουν το Foliage (το φθινοπωρινό κοκκίνισμα των φύλων) στις Βοριοανατολικές πολιτείες που είναι μαγνήτης για τους επισκέπτες (π.χ. http://www.yankeefoliage.com/). Εμείς έχουμε τόση “κρυφή” ομορφία και δεν την εκμεταλλευόμαστε. Να συνδιαστεί με κάποια καλλιτεχνικά δρώμενα, και λίγο καλό φαγητό, και νά ένας ιδανικός προορισμός του Φεβρουαρίου για τους Βολιώτες, τους Θεσσαλούς, τους Θεσσαλονικιούς, τους Αθηναίους, και γιατί όχι και τους Ευρωπαίους που θέλουν κάτι διαφορετικό από χιόνια.
Θα περίμενα όταν βάζω “Κανάλια Αμυγδαλιές” στο Google να μου δίνει προτινόμενες διαδρομές, live κάμερες, διαγωνισμούς φωτογραφίας κτλ. Αντίθετα μου βγάζει αυτό http://tinyurl.com/zy79fbo emoticon frown Το οικόπεδο γωνία θέλει δουλειά πολλή για να αναδειχτεί, αλλιώς θα γεμίσει μπάζα….

H φωτογραφία δεν είναι προφανώς από τα Κανάλια. Είναι από τις Πινακάτες και είναι του εκλεκτού φίλου Θ. Γκαβαρδίνα. Και εκεί οι αμυγδαλιές είναι το ίδιο όμορφες.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s