Νο. 1222 1η&2α Αυγούστου – Εκδηλώσεις για τον Ντε Κίρικο.


Αναμεταδίδω κομμάτι της ανακοίνωσης του ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ παγκοσμίου σωματείου αποδήμων Μαγνήτων, του οποίου είμαι και μέλος.

“Η φετινή εκδήλωση του ΚΟΙΝΟΥ είναι αφιερωμένη στον Τζόρτζιο ντε Κίρικο για τα 130 έτη από τη γέννηση του στο Βόλο και τα 40 έτη από το θάνατο του στη Ρώμη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του Αρχ. Μουσείου Βόλου, ώρα 20.15.

Ομιλητές :
* Δημήτριος Παντελοδήμος, ομότιμος καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, “Ο Βόλος και ο Ντε Κίρικο: τα μικρά χρόνια ενός μεγάλου”
Χρύσα Δραντάκη, Ιστορικός τέχνης, Δρ. Κοινωνιολογίας της Τέχνης, Προϊσταμένη της Δ/νσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου “Ο Ντε Κίρικο στο πέρασμα των αιώνων ”
* Elena Lydia Scipioni, Επιμελήτρια εκθέσεων σύγχρονης τέχνης, ιστορικός τέχνης, ” Τζόρτζιο ντε Κίρικο : σκεφτόμενος με εικόνες και αναπαραστάσεις”

Την Πέμπτη, 2 Αυγούστου θα έχουμε τα εγκαίνια της Έκθεση φωτογραφιών με σχέδια του Εβάριστου ντε Κίρικο, πατέρα του Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, από το αρχείο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου. [δείτε και σχετική παλαιότερη ανάρτηση εδώ https://www.facebook.com/MagnesiaStoPerasmaTouChronou/posts/950409928417728 ]
Είναι ένα αφιέρωμα που πραγματοποιείται από τη Δ/νση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος- Σταθμός Βόλου και το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων».
Περισσότερα θα δείτε στο συνημμένο Πρόγραμμα.”

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s