333. O βαρύς χειμώνας του 1925 στο Βόλο

vol 11-ed
Μιάς και το ιντερνετικό “ράδιο αρβύλα” μεταδίδει περί του επικείμενου βαρέως χειμώνος, όπως προβλέπουν οι … λαϊκοί μετεωρολόγοι, είπα να βάλω αυτή την αυθεντική φωτογραφία του Βόλου με χιόνι από το 1925 για να σας … προετοιμάσω.

Είναι η οδός Ερμού στις 9 Δεκεμβρίου 1925. Αν μεγενθύνετε την εικόνα θα δείτε μια πινακίδα στον ηλεκτρικό στύλο δεξιά που γράφει “ΦΟΝΤΙΑ”. Το φόντι είναι το δερμάτινο επάνω μέρος του παπουτσιού.  Ο φίλος Αρης Π. κατάφερε να διαβάσει ότι είναι το κατάστημα εκεί είναι το υποδηματοποιέιο του Ηλία Νάνου μεταύ Καρτάλη και Αντωνοπούλου. Επίσης θα δείτε την άκρη από μια αφίσα που διαφημίζει το έργο στο Αχίλλειο.

Επί τη ευκαιρία διαβάστε και την ανάρτηση του φίλου Άρη Π. περί λαϊκής μετεωρολογίας εδώ:http://anolehonia.blogspot.com/2013/09/blog-post_13.html

Εδώ είναι και τα φύλλα της Λαϊκής Φωνής της  9ης και 10ης Δεκεμβρίου του 1925.
LAIKI FONI - 9-Dec-1925

LAIKI FONI - 10-Dec-1925

ΣΗΜ. Ή φωτογραφία αυτή προέρχεται από το αρχείο του Νάσου (Αθανασίου) Παπανικολάου που υπηρέτησε ως πρωτοδίκης στο Βόλο την περίοδο 1926-1930. Η εγγονή του, Γιούλη Κόκκορη παραχώρησε ευγενικά τις φωτογραφίες του αρχείου για να αναρτηθούν εδώ. Την ευχαριστώ θερμά! ΑΖ.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment